Nascholing
13
sep

Hechtingsproblematiek en trauma

Problemen met hechten, met je verbinden met de ander, komen veel voor. Ze horen bij het leven. Soms is hechten zo moeilijk dat je hulp nodig hebt. Traumatische ervaringen spelen daarbij een grote rol.

Start-13 september 2019 09:00 -16:00
€ 140 inclusief lunch

Docenten

Edmond Schoorel

kinderarts

Heleen Heringa

GZ-psycholoog

Truida de Raaf

GZ-psycholoog

Lonneke Winters

logopedist/s.i.-therapeut

€140,00
De inschrijfdatum is verlopen of deze cursus is vol.
Voor meer informatie neem contact op met info@academieag.nl

Voor wie

Dit is een verdiepende scholing voor medewerkers in de zorg  zowel voor de 1e als 2e lijn. Of je nu met kinderen of met volwassenen werkt, hechtingsproblematiek kom je overal tegen.

Wat levert het op

Door de bril van gehechtheid kijken naar relatieproblemen en psychiatrische stoornissen levert veel op. Antroposofische menskunde verbreedt de kijk op gehechtheid en geeft praktische handvatten voor begeleiding en therapieën.

Inhoud

Aanvullend op de psychodynamische en neuropsychologische visie op het proces van hechten worden antroposofische inzichten behandeld. Op lichamelijk gebied spelen daarbij de lichaamsgerichte zintuigen  tastzin, levenszin, bewegingszin en evenwichtszin een rol. Daarbij gaat het om het proces van incarnatie in de eerste levensjaren. Traumatische ervaringen in deze periode leggen dikwijls de basis voor een hechtingsstoornis. Maar ook latere trauma’s in het leven kunnen gehechtheidsproblematiek teweeg brengen.

Op deze studiedag presenteren we in de ochtend de inzichten over hechtingsproblematiek en trauma. In de middag zullen meer de mogelijkheden voor begeleiding en behadneling besproken worden. Het kindertherapeuticum heeft in samenwerking met het Lectoraat AG een zorgprogramma ontwikkeld die inzicht geeft over de rol en inhoud van de verschillende therapieën. Heel belangrijk is natuurlijk de dagelijkse opvoeding van kinderen met hechtingsproblemen. Ook de begeleiding van volwassenen in de VG- sector zal aandacht krijgen op deze dag.

Docenten

  • Edmond Schoorel, kinderarts
  • Heleen Heringa GZ-psycholoog
  • Lonneke Winters logopedist/s.i.-therapeut
  • Truida de Raaf GZ-psycholoog

 Meer informatie over het programma volgt spoedig

 

Locatie

Driebergen, Diederichslaan 25a, Nederland Google maps
Start 13 sept 2019 9:00
Eind 13 sept 2019 16:00
Prijs p.p. € 140 inclusief lunch
Locatie
Kraaybeekerhof
Driebergen, Diederichslaan 25a, Nederland
Kraaybeekerhof

Locatie Kaart

Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren. Lees meer...