Nascholing
02
feb

Ode aan vitaliteit

Ode aan vitaliteit, aandacht voor veerkracht, energie en motivatie

Een conferentie voor medewerkers in de gezondheidszorg, landbouw en het onderwijs.

Onze patiënten en cliënten, leerlingen en studenten lijden dikwijls onder verlies van vitaliteit. En wijzelf als hulpverlener, leerkracht, begeleider? Hoe is het met ons gesteld? Wat kunnen we doen om vitaliteit te bevorderen en veerkrachtig en gemotiveerd te blijven?

Start-02 februari 2019 10:00 -17:00
€98,00

Locatie informatie - Geert Groote College

€98,00

In deze conferentie richten we allereerst onze aandacht op vitaliteit zelf. In de laatste jaren is er veel aandacht voor vitaliteit, bijvoorbeeld in de focus op leefstijl-geneeskunde en de aandacht voor de oorsprong van onze voeding. Maar wat is vitaliteit eigenlijk? In onderzoek naar vitaliteit staan de begrippen energie, veerkracht en motivatie centraal. In de conferentie gaan we deze begrippen nader leren kennen en ze inhoud geven.

In deze conferentie richten we allereerst onze aandacht op vitaliteit zelf. Wat is vitaliteit eigenlijk? In onderzoek naar vitaliteit staan de begrippen energie, veerkracht en motivatie centraal. Daarna bespreken we de problematiek van verlies van vitaliteit en welke leefstijl en therapieën ter versterking ontwikkeld zijn.

Wat kunnen we vanuit antroposofische visie hieraan bijdragen? We hebben in het vierledig mensbeeld het concept van de etherische organisatie met de zeven levensprocessen ter beschikking. Van daaruit is een brug te slaan tussen lichamelijke, psychische en geestelijke processen. Dat kan ons inspireren voor aanvullende diagnostiek en behandeling.

Kom ook en doe mee aan deze vitale dag! Er is veel te beleven: kunst, beweging, boeiende sprekers en werkgroepen waar je vitaliteit versterkt wordt. En waar je vooral ook ideeën en praktische handvatten uitwisselt voor je werk.

Inschrijving is mogelijk per november via www.conferentie-ag.nl

De voorbereidingsgroep van de Medische Sectie Antroposofische Vereniging, Academie AG, Lectoraat AG, Scillz, Plegan en NVAZ

Locatie

Fred. Roeskestraat 84, 1076 ED Amsterdam, Nederland Google maps
Start 02 feb 2019 10:00
Eind 02 feb 2019 17:00
Prijs p.p. €98,00
Locatie
Geert Groote College
Fred. Roeskestraat 84, 1076 ED Amsterdam, Nederland
Geert Groote College

Locatie Kaart

Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren. Lees meer...