Nascholing
15
mrt

Symptomen van de bewustzijnsziel

Interdisciplinaire  scholing voor professionals werkzaam in de gezondheidszorg en pedagogie waarbij je de  waarneming van fenomenen en symptomen van deze tijd leert gebruiken om je oordeelsvermogen over wat gezond is en wat niet gezond is te voeden.

Start-15 maart 2019 09:30 -16:00
€140,00
€140,00
De inschrijfdatum is verlopen of deze cursus is vol.
Voor meer informatie neem contact op met info@academieag.nl

Voor wie? 

Interdisciplinaire  scholing voor professionals werkzaam in de gezondheidszorg en pedagogie.

Wat levert het op?  

Je  waarneming van fenomenen en symptomen van deze tijd wordt versterkt. Daarmee wordt het oordeelsvermogen over wat gezond is en wat niet gezond is gevoed. Het begrijpen van behoeftes en symptomen van ziektes wordt vergroot en de richting voor therapie en begeleiding kan meer oplichten en beter gevonden worden. De samenhang van mensheid, kinderlijke ontwikkeling en aardeontwikkeling wordt beleefbaar.

Inhoud

Het bewustzijn van de mensheid is in de loop der tijden veranderd. Het is van een kosmisch bewustzijn meer aards en materialistisch geworden. De ontwikkeling van de ziel is door de verschillende cultuurperiodes  gegaan van de gewaarwordingsziel, naar de verstands-gemoedsziel en aangekomen in de bewustzijnsziel. De mens is steeds individueler geworden. Vaak ontstaat een crisis in de ziel rond vrijheid en verbondenheid. Veel mensen gaan door een proces van diepe eenzaamheid. Ook veel kinderen en jeugdigen.  Een belangrijke vraag is naar de zin van het leven. Wat betekent deze ontwikkeling  voor de hulpverlener/begeleider/leraar?  Voor pedagogen is het bijzonder interessant om te zien hoe kinderen en jeugdigen als het ware  de verschillende fases  van bewustzijnsontwikkeling van de mensheid opnieuw doormaken.

Programma

Voor het volledige programma klik je hier --> programma

  •  De oude culturen en de ontwikkeling van de mens en Op weg naar de huidige en de toekomstige cultuur door Sebastiaan de Vries
  • Fenomenen en vraagstukken bij de ontwikkeling van de bewustzijnsziel in de levensloop, aan de hand van oefeningen en gesprek door  Marjanke de Jong
  • Waarnemingen aan de mensheidsrepresentant met Irene van der Laag       
  • Kunstzinnige oefening met Irene van der Laag 

Docenten o.a.

  • Sebastiaan de Vries, filosoof en docent PABO
  • Marjanke de Jong, biografisch gesprekstherapeut
  • Irene van der Laag, kunstzinnig therapeut

Locatie

Socrateslaan 22-A, 3707 GL Zeist, Nederland Google maps
Start 15 mrt 2019 9:30
Eind 15 mrt 2019 16:00
Prijs p.p. €140,00
Locatie
Helicon
Socrateslaan 22-A, 3707 GL Zeist, Nederland
Helicon

Locatie Kaart

Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren. Lees meer...