Skip to main content

Maatschappelijk werkers en SPH

Vanuit jouw vakgebied kun je op verschillende manieren gebruik maken van het aanbod van de Academie

Nascholing

Je kunt je aanmelden voor een interdisciplinaire nascholing rond een bepaald thema.  Zeker iedere maand vindt er een nascholingsdag plaats. Kijk in de agenda voor het actuele aanbod

Kennismaking

Als je wilt kennismaken met de antroposofische visie kun je de introductiecursus volgen. Kijk in de agenda wanneer deze gegeven wordt of vraag deze cursus aan als incompany.

Opleiding:

Wil je je verder scholen in de antroposofische visie op hulpverlening en zorg dan kun je je aanmelden voor de interdisciplinaire basismodule. Voorlichting over deze module vindt plaats op 16 viagrageneriquefr24.com maart 2019. De interdisciplinaire basismodule is ontwikkeld in samenwerking met de verschillende beroepsgroepen in de zorg.

Het blikveld van de psychosociale hulpverlening wordt verruimd door de antroposofische menskunde die in deze basismodule wordt aangeboden. Aandacht voor de individuele levensloop en zingevingsvragen zijn daarbij belangrijk.

Ook voor de beroepsgroep sociaalpedagogische hulpverlening ( SPH)  is de interdisciplinaire basismodule een goede basis om antroposofische inhouden te integreren in het dagelijks werk.

 

De volgende interdisciplinaire basismodule start in september 2019. 

Informatie  basismodule 

Het opleidingstraject van de bpha bestaat uit de Interdisciplinaire Basismodule en de Beroepsopleiding bpha die gericht is op het leren toepassen van antroposofie in de praktijk van het eigen werk. Meer informatie over de Beroepsvereniging van psychosociale hulpverleners werkend vanuit de antroposofie is te vinden op www.bpha.nl