Skip to main content

Diëtisten

Nascholing

Je kan een scholingsdag kiezen uit de agenda met een thema dat je aanspreekt.  Sommige scholingen zijn uitstekend geschikt als kennismaking met antroposofische geneeskunst. Andere scholingen vragen meer voorkennis van antroposofische menskunde. In de beschrijving wordt dat aangegeven.

Opleiding

Je kunt ook kiezen voor de opleiding tot antroposofisch gecertificeerd dietist. Het eerste jaar daarvan is de interdisciplinaire basismodule. Deze kan je ook op zichzelf volgen als een intensieve verdieping in antroposofische menskunde. Daarna kun je je opleiding verder vervolgen tot gecertificeerd antroposofisch dietist. De Nederlandse Vereniging van Antroposofisch Dietisten (NVDA) heeft een passend vervolg aanbod ontwikkeld. Zie kunt kiezen voor de basismodule endaarna besluiten of je door wilt gaan met de opleiding.De NVDA  heeft een passend aanbod voor verdere scholing ontwikkeld na de basismodule.  Zie voor de brochure over deze scholing de studiegids opleiding antroposofisch dietist.

De volgende basismodule start in september 2019    Informatie basismodule

Aanbod NVDA

De NVDA  heeft een passend aanbod voor verdere scholing ontwikkeld na de basismodule.  Zie voor de brochure over deze scholing  studiegids opleiding antroposofisch dietist

In 2012 verschenen van Rya Ypma, diëtiste ‘Eten met aandacht, doe ik het goed of doet het mij goed

Door met meer aandacht te eten blijken mensen in staat hun strijd tegen overgewicht structureel aan te pakken. In samenwerking met arts-onderzoeker Machteld Huber van het Louis Bolk Instituut heeft Rya Ypma dit boekje geschreven.

Het boek is te bestellen via www.louisbolk.nl of via de boekhandel ISBN 978-90-74021-41-8

Voor meer informatie over cursussen en lezingen specifiek over diëtetiek zie www.antroposofischedietisten.nl